CIMT terápiás tábor

CIMT terápiás tábor

Kedves Jelentkező!
Először is köszönöm, hogy érdeklődsz a táborunk iránt, nagyon jól esik a bizalmad! Szeretnék neked bővebb információt adni a táborról, a CIMT terápiáról, magamról és vendéglátóinkról.

A tábor időpontja: 2022. május 28  – június 5.


A terápiáról

Constraint Induced Movement Therapy (CIMT- Korlátozással indukált mozgás terápia) a 3 hónaposnál idősebb hemiplegiával diagnosztizált babáknak illetve gyermekeknek lett megalkotva, de hatásos még plexus branchialis, gerincvelő és kéz sérülések kezelésére is. A CIMT terápia célja, hogy növelje az érintett kar mozgását illetve automatikus használatát ezzel megelőzve a „tanult nem használatot” és így elősegítse a kar mozgatásáért felelős idegpályák újraszerveződését. A terápia kivitelezhető otthon is, a megfelelő terapeuta irányításával vagy intenzív terápia keretében klinikai körülmények között.

A módszer legfontosabb tényezői:

  • az érintett oldal ingerekkel való bombázása – aktív gyakorlatokkal, passzív mobilizációval illetve szenzoros ingerekkel
  • a kezelésben fontos tényező még a törzsizom erősítése, tartáskorrekció valamint a láb és az alsóvégtag gyógytornája
  • ezenkívül a terápiába be kell iktatni egy bimanuális tréning szakaszt, ami a két kéz együttes használatát gyakoroltatja

    Mindezt persze játékos formában a gyermek korának megfelelően.

A tábor programja

Délelőtt: 3 óra aktív CIMT terápia a gyermekekkel, a szülők segítségével.

Délután: csendes pihenő és utána szabad foglalkozás estig.

Arra figyeljetek, hogy a terápia fárasztó a gyermekeknek, utána alvásra, nyugalomra van szükségük, hogy beépüljenek a tanult információk az idegrendszerbe!

Az intenzív terápia előtt szeretnék találkozni Veled és gyermekeddel, hogy felmérjük kezdő képességeit.

A tábor szakmai szervezője

Wojuteczky Nóra vagyok, okleveles fizioterapeuta (gyógytornász). Végzettségemet a Semmelweis Egyetemen szereztem Bsc majd később Msc minősítésben. A diploma megszerzése után 5 évig rehabilitációval foglalkoztam, majd megkezdtem manuálterápiás tanulmányaimat, illetve egyéb gyógytornász technikák elsajátítását. Szívügyem a gyermek hemiparesis és annak fizioterápiás kezelése, illetve a CIMT terápia.

Mint érintett szülő fedeztem fel a CIMT terápiát, ezt a tudást szeretném Veletek is megosztani.

A tábor célja 

Egyrészt az intenzív CIMT terápia lehetőséget ad hogy az érintett végtag használata sokkal jobban beépüljön  a gyermek tudatába illetve funkcionálisan is jobban működjön. Ehhez minimum 30 óra terápiára van szükség. Másrészt gyógytornász felügyelete mellett, egy hatékony eszközt tudok adni Nektek ahhoz, hogy Ti magatok fejleszteni tudjátok gyermeketeket.


A tábor helyszíne

Strázsa Vendégház

6080 Szabadszállás, Alsószőlők 2702/2. hrsz.

www.strazsatanya.com  www.strazsatanya.hu

Telefon: 20/368-5215

A Strázsa Vendégház egy autentikus, de a XXI. század igényeinek megfelelő, 3 csillagos panzió minősítéssel rendelkező szálláshely. Minden szoba fürdőszobás, mini hűtővel, és televízióval ellátott.

A tanyán állatsimogató, csocsó, pingpong, kugli, homokozó, homokos röplabda-pálya, focikapu, kültéri fitness-park, továbbá egy nemzetközi díjas, akadálymentes és fejlesztő játékokkal felszerelt játszótér áll rendelkezésre.

Kültéri fedett medence, és – külön díjért – szauna, jakuzzi és szolárium vehető igénybe.

Külön egyeztetést követően lehetőség van lovaglásra, túrázásra, csillagnézésre.

Étkezés

Tekintettel vannak a glutén/laktóz/tojás, stb. intoleranciára. A konyhában rendelkezésre áll a gyerekek étkezéséhez szükséges mikró, turmix, mixer.


Egyéb szolgáltatás

mosás,szárítás

Az intenzív terápiás program ára:

1 szülő + 1 terápián résztvevő gyermek díja – teljes ellátással 9 nap/8éjszakára – első napon ebédtől, utolsó napon ebédig: 200.000,- Ft. Ez az összeg tartalmazza a terápia díját is.

További hozzátartozók:

14 év felett: 111.600,- Ft

3-14 év: 54.600,- Ft

3 év alatt ingyenes

A megadott díjak tartalmazzák az áfa összegét, és a felnőttek esetében az idegenforgalmi adót.

Jelentkezésetek 50 000-Ft befizetésével válik érvényessé, mely összeget az  52800014 10107304 00000000 bankszámlaszámra tudjátok átutalni.

Banki utalásnál a közleményben adjátok meg neveteket és lakcímeteket.

JELENTKEZÉSI LAP

Kérjük, töltsd le innen: 

és kitöltés után küldd el az e-mail címemre:  wojuteczky.nora@gmail.com<a href="https://goo.gl/maps/gsUNgrd1epx5LRRb8" target="_blank" rel="noopener">6080 Szabadszállás, Alsószőlők 2702/2. hrsz.</a> • <a href="tel:+36203685215">+36203685215</a> • strazsatanya3@gmail.com